Nu är litegrann solklart

Gårdagens möte med representanter för Nordmalings församling och EFS var givande. Nu är litegrann solklart. Nordmalings församling ställer upp på samma villkor som i andra EFS-sammanhang om vi löser det formella med anknytningen till EFS. EFS-distriktet undersöker om det går att hitta en annan EFS-förening som vill ta särskilt ansvar för arbetet i Brattfors tills EFS-gruppen lokalt blir så stor att det inte behövs. Kanske någon av er bloggläsare vet vilken/vilka som skulle vilja ta sig an uppgiften? Förresten: Välkomna på aftonbönen ikväll kl 19.30 och be för det viktiga arbete som ligger framför!

Vanan etablerad!

Det känns nästan lite onödigt att skriva att vi har aftonbön ikväll klockan 19.30. Det brukar vi ju ha. Därför har jag istället tänkt skriva lite om vad som händer i övrigt. Jag tror det är viktigt att inte undanhålla information utan att många kan vara delaktiga från början, även om inte allt är färdigplanerat.
 
På onsdag ska vi träffa kyrkoherden och EFS-representanter för att samtala om hur samarbetet med Nordmalings församling ska se ut. Hur en eventuell återinvigning ska genomföras kommer vi också att diskutera, i alla fall har jag tänkt lyfta frågan. Innan dess ska jag skriva ner lite om våra visioner för arbetet. Jag har hållit emot - jag vill att fler ska vara med i det arbetet - men samtidigt går det ju alltid att göra förändringar allt eftersom. Söndagens predikotext handlade om att inte göra sig bekymmer för morgondagen utan att först söka Guds rike. I allt planerande måste det finnas en öppenhet för att lyssna in Guds vilja. Risken är annars att det är den spikade planen och den egna viljan som blir ens Gud och då stelnar allt.
 
En annan sak som händer är att (de fd Hjåggsjö-)scouterna går runt och knackar dörr i byn och delar ut inbjudningslappar med t ex adressen till den här bloggen. Vi hinner inte träffa så många per torsdagskväll för det blir ofta väldigt intressanta och trevliga samtal, så det är inte säkert att vi hinner komma till alla, i alla fall inte i höst. Visst skulle vi kunna lägga lappar i postlådorna, men då skulle vi ju inte få träffa någon! Vid dessa samtal har vi t ex fått reda på att det brukar hållas en grötfest i början av december i bönhuset. Den traditionen håller vi gärna vid liv!
 
Har ni några tankar om hur arbetet i Brattfors bönhus skulle kunna se ut? Kommentera gärna i så fall!
 
 

Imorgon är det dags igen

I morgon torsdag kl 19.30 blir det aftonbön igen i Brattfors bönhus. I slutet på september ska vi träffa kyrkoherden i Nordmaling, Samuel Örnberg och diskutera hur samarbetet med Nordmalings församling ska se ut. Förra veckan var jag på EFS-kretsråd och fick en inblick i hur EFS-kretsen arbetar. Därtill har jag nu ordnat en nattvardsservis. Det händer alltså en del i och kring bönhuset.

Tiden?

Torsdagens aftonbön gick av stapeln för sent tyckte de riktigt gamla och de riktigt unga. Samtidigt behöver de som är mitt i livet och arbets/skolpendlar hinna hem och dessutom ska scouterna ha sin träff före. Nåväl: På torsdag börjar vi 19.30 istället. Om du som läsare har möjlighet att komma vissa tider men inte andra så hör gärna av dig i kommentarsfältet!
RSS 2.0