Tjuvstart

Ska vi dra igång med pompa och ståt eller bara smyga igång gudstjänstlivet, som om det aldrig har varit något uppehåll? Nu har vi bestämt oss för att göra lite både och. Istället för att vänta tills allt är välförberett och perfekt med idealiskt utprovad inomhustemperatur och präst på plats så tjuvstartar vi på torsdag med en aftonbön kl 20.00. Hur ska det kunna bli något av detta utan att vi ber tillsammans? Vi måste ändå börja där, i det halvdana och fumliga. Vi får be att Gud tar det där första stapplande och gör något vackert av det i slutändan! Så:
 
Välkommen på aftonbön torsdag den 30 augusti kl 20.00
 

Välkommen till Brattfors bönhus!

Den 13 augusti köpte vi, Gunvor (jag som skriver) och Fredrik Vennberg, Brattfors bönhus. Vi arbetar och bor på Nylidens ekogård 5 km söder om Vännäs, tillsammans med våra fem barn i åldrarna 2-11 år.  Den här bloggen kommer att berätta om vad som händer i Brattfors bönhus, men också ge möjlighet till att kontakta oss och komma med idéer och synpunkter i kommentarsfältet.

Vår vision är att Brattfors bönhus ska vara och alltmer bli en mötesplats, både mellan människor i Brattfors med omnejd, och mellan människor och Gud. Ni kan förvänta er att det kommer att ordnas gudstjänster och veckomässor, scoutverksamhet och försäljning av lokalproducerad ekologisk mat från Nylidens ekogård i bönhuset. Det går också bra att höra av sig till oss om du skulle vilja hyra bönhuset av någon anledning. Vi hyr gärna ut lokalerna när de är lediga så länge inte användningens karaktär är stötande i förhållande till att det är ett bönhus i första hand. Under hösten kommer vi att befinna oss i bönhuset säkrast på torsdagskvällar, då även scouterna träffas. Vi vill jättegärna lära känna alla er som bor i Brattfors med omnejd, så titta gärna in om vi är där!

Scouterna håller på med friluftsliv och annat kul. Jag vet av erfarenhet, för jag har själv varit scout respektive scoutledare sedan jag var 8 år. Den kår jag var ledare i förut lades ned för att Hjåggsjö missionshus såldes. Därför fortsätter vi nu i Brattfors istället. Kåren kommer vara ansluten till EFS-scout. Scout kan man bli från 7 års ålder. Från 15 års ålder kan man bli scoutledare eller seniorscout. Seniorscouter träffas och planerar sina aktiviteter självständigt. Oavsett om du vill bli scout eller ledare är du välkommen! Om inga fler frivilliga ledare dyker upp är det först till kvarn som gäller i den scoutpatrull jag eller Fredrik kan turas om att vara ledare för. Har du intresse av att vara ledare men hindras av att något eller några yngre barn behöver passas under scoutkvällen är det inget problem. Någon av oss kommer finnas på plats och kan ta hand om dem tillsammans med våra två yngsta barn.
 
Tycker du, liksom vi, att det är viktigt att Brattfors bönhus verkligen får vara ett gott komplement till annan kristen verksamhet, där vi tillsammans med Gud får utvecklas, växa och fördjupas i tro och erfara hans närvaro? I såfall kan du gå med i EFS-gruppen "Brattfors bönhus vänner". Gruppen är öppen för alla som tycker det är viktigt med en synlig kristen gemenskap i Brattfors.
Dra dig inte för att gå med bara för att du inte har tid och ork att göra något. Vi vet att det kanske är så, eftersom bönhuset har sålts! Jag och min man kan äga och sköta bönhuset, planera verksamhet och allt möjligt annat. Men vi kan inte ensamma utgöra en lokal kristen gemenskap, särskilt inte eftersom vi inte ens bor i Brattfors. Dra dig inte heller för att vara med bara för att du inte är kristen. kanske vill du gärna, men kan inte tro, eller är nyfiken på vad en kristen tro egentligen är? Vi är övertygade om att tron är en gåva från Gud. Följ med och se! Det kan vara början på ett spännande äventyr!

Det var allt för denna gången. Titta in här igen så kommer det komma fortlöpande information om vad som händer i Brattfors bönhus!
RSS 2.0